2017中考英语阅读理解:电视与收音机对

作者:佚名 来源:文章屋 更新时间:2024-04-20 01:28:56 中考题库

  2017中考英语阅读理解:电视与收音机对儿童的影响1

  Most children like watching TV.It’s very interesting.By(1) watching TV they can see and learn a lot and know many things about their country and the world.Of course,they can also learn over the radio.But they can learn better and more easily with TV.Why?Because they can hear and watch at the same time.But they can’t see anything over the radio.TV helps to open children’s eyes.TV helps to open their minds(2),too.They learn newer and better ways of doing things.They may find the world is now smaller than before.Many children watch TV only on Saturday or Sunday evening.They are always busy with their lessons.But a few children watch TV every night.They go to bed very late.They can’t have a good rest.How about you,my young friends?Notes:(1)by/baI/prep.通过 (2)minds/maIndz/n.智力1.A few children go to bed late because they .A.are busy with their lessons B.do their homeworkC.watch TV D.listen to the radio2.Children can’t see anything .A.in the radio B.on the radioC.on TV  D.by watching TV3.TV helps to open children’s .A.eyes and minds B.mindsC.eyes or minds D.eyes4.children watch TV only on Saturday or Sunday evening.A.A lot B.Much C. A lot of D.A little5.Children can study better and more easily with TV because .A.they like to watch TV B.they can hear at the same timeC.they can watch at the same timeD.they can listen to and see something at the same time答案解析:1.C 2.B 3.A 4.C 5.D

查看全部
上一篇: 2017中考英语阅读理解练习:麦当劳的由 下一篇: 中考数学压轴题精选二十